Blåklockor.

Den här lilla vännen hittade jag ute på en lördagspromenad för någon vecka sedan. Den fick mig att fundera på om det var midsommar eller november.

Christmas shoes.

Källa
De här söta kilklackarna skulle gärna få följa med mig hem till släkten på julafton!

Glögg och gran.

Glöggen är provsmakad och lilla jul-granen är pyntad! Allt är i sin ordning inför morgondagen!

Pepparkakor.

Just kommit ut ur ugnen.
Work in progress.
Klart! Nu fattas bara banden, sen ska jag klura på vart de ska få bosätta sig!

Dukat och klart.

Julpynt börjar dyka upp lite här och där nu! Idag har jag släpat hem lilla julgranen. Släpat är kanske en överdrift eftersom den inte är mycket högre än en meter, men det hör ju till! Efter lite pepparkaksbak stod omelett på menyn, fint det!

Christmas lights.

Nu börjas det med julpyntandet! Eftersom lilla jul är redan på lördag så är det snart dags att ge sig ut på jakt efter en lilla jul-gran! Stay tuned!

Glasfusing.

Provat på "glasfusing" idag (tidig julklapp från min faster), det var väldigt skoj! Det är dock inte lätt att skära i glas, jag kom hem med ett par omplåstrade fingertoppar. Ska bli spännande att se resultatet när det har fått vara i ugnen!

Juletider.


Nu vankas julen. I vår familj (med rötter från Finland & Åland) firar vi varje år "Lilla Jul". Detta gör man den sista lördagen före första advent. I år är jag värd för släkten, så nästa lördag kommer det dukas fram smakprov på julen och delas ut små, små julklappar.

Trattisar.

Det har, liksom många har nämnt, varit en otrolig svampsäsong i år. Jag har i princip fyllt frysen med svart trumpetsvamp och trattkantareller. Mums! Ska förmodigen ut en sväng i helgen, men med tanke på att frosten har kommit så kanske det blir den sista turen för i år.

RSS 2.0